بیژن ترابی تاکنون یک تک آهنگ، دو آهنگسازی، یک تنظیم و دو سروده در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. می توانید این هنرمند را با آیدی bijan-torabi در اینستاگرام جست و جو دنبال کنید. تک آهنگ کلافم مربوط به آبان 1398 است که کار تنظیم، ترانه سرایی و آهنگسازی آن نیز با بیژن ترابی […]
بیژن ترابی تاکنون یک تک آهنگ، دو آهنگسازی، یک تنظیم و دو سروده در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. می توانید این هنرمند را با آیدی bijan-torabi در اینستاگرام جست و جو دنبال کنید. تک آهنگ کلافم مربوط به آبان 1398 است که کار تنظیم، ترانه سرایی و آهنگسازی آن نیز با بیژن ترابی بوده است. سیاوش مهران مسئولیت میکس و مسترینگ این آهنگ را بر عهده داشته است. دو آهنگسازی که بیژن ترابی انجام داده است، یکی برای همین آهنگ کلافم بوده است و دیگری برای آهنگ با تو حالم خوبه بنیامین رضا پور. تنها تنظیم بیژن ترابی مربوط به آهنگ کلافم است و سروده های او نیز در دو آهنگ با تو خوبه حالم و کلافم استفاده شده است. در حال حاضر از این خواننده تا این اندازه اطلاعات موجود است. گرچه علاقه مندان می توانند با دنبال کردن صفحه اینستاگرام بیژن ترابی، از تمام فعالیت های این خواننده جوان مطلع شوند. بد نیست همین جا یادآوری کنیم که تک آهنگ کلافم یک تک آهنگ به سبک پاپ و با موضوع احساسی است.
موسیقی فولک چیست؟
موسیقی فولک (FOLK) نوعی از موسیقی است که به جغرافیای هر منطقه مربوط می شود. موسیقی فولک همان موسیقی سنتی هر منطقه است که آداب و رسوم و سنن هر منطقه را نشان می دهد. موسیقی فولک باعث انتقال فرهنگ و سنت های بومی از هر نسل و به نسل دیگر می شود. بد نیست بدانید که منظور از کلمه فولک هر موضوعی است که به فرهنگ و هنر یک قوم مربوط می شود. به عبارت تخصصی تر فولک یا فولیک بدنه بنیادی گروه خاصی از مردم در یک منطقه است که نسل به نسل منتقل شده است. بد نیست بدانید که ریشه کلمه فولک مربوط به واژه volk در زبانی آلمانی است. موضوعاتی که در موسیقی فولک بیشتر رایج است مربوط به رنج مردم عامی، ظلم و ستم ها، جنگ و افسردگی است. این شکل از موسیقی داستان محور است و یک مولفه قوی ملی برای هر سرزمین و قومیتی به شمار می آید. در موسیقی فولک بسته به شرایط زیست محیطی و فرهنگ هر کشور از سازهای مختلف و متفاوتی استفاده می شود. گیتار آکوستیک، بانجو، کمان و آکوردئون رایج ترین و متداول ترین سازهایی هستند که در موسیقی فولک جهانی استفاده می شوند.
با توجه به اینکه ایران قدمتی چندین و چند هزار ساله دارد و آداب و رسوم مختلفی در هر منطقه ایران جاری و ساری است، به همین دلیل موسیقی فولک در ایران طیف بسیار گسترده ای دارد. در ایران به هر حال هر شهر و روستایی موسیقی خاصی دارد. اما با این حال می توان گفت که در استان های خراسان، لرستان، کردستان، آذربایجان و گیلان حضور موسیقی فولک بیشتر و پر رنگ تر است. این نوع موسیقی در بین اقوام ترکمن، بختیاری، بلوچ و حتی گیلک رواج فراوانی داشته و دارد و مجموعه ای از آداب و سنن و فرهنگ هر منطقه را نشان می دهد. نه تنها ملودی و موسیقی فولک در هر منطقه متفاوت است، بلکه زبان و گویش این نوع آهنگ ها و ترانه ها نیز فرق می کند و برای هر منطقه از ساز خاص و جداگانه ای استفاده می شود.
ستار، دف، دهل، دمام، کرنا، سرنا، نی و تار تنها نمونه هایی از آلات موسیقی هستند که در موسیقی فولک ایران استفاده می شوند.