
علی علایی
علی علائی یکی از خواننده هایی است که چند تک آهنگ به نام او ثبت شده است. آهنگ های کی فکرشو می کرد، فکرشم نمی کردم، تحویل سال، خیالت راحت، کنار تو، برگرد و بی قرار و برف تمام تک آهنگ های علی علایی هستند. امیر اسید، فرهاد جهانی، سالار بهنودی، جاوید عسگری و علی […]
علی علائی یکی از خواننده هایی است که چند تک آهنگ به نام او ثبت شده است. آهنگ های کی فکرشو می کرد، فکرشم نمی کردم، تحویل سال، خیالت راحت، کنار تو، برگرد و بی قرار و برف تمام تک آهنگ های علی علایی هستند.
امیر اسید، فرهاد جهانی، سالار بهنودی، جاوید عسگری و علی استیری از جمله هنرمندانی هستند که با علی علائی همکاری داشته اند. متاسفانه موفق نشدیم از علی علائی در اینستاگرام صفحه ای بیابیم.
تاریخچه آثار علی علایی
تمام آهنگ هایی که علی علایی خوانده است در سال 98 منتشر شده است. سه مورد از آهنگ هایی که علی علایی کار آهنگسازی آن را انجام داده است برای سال 98 و یک مورد (انتخاب موفق مهدی یغمایی) برای سال 95 است. تک سروده علی علایی که برای آهنگ بی قرار است هم مربوط به سال 98 است. تمام آثار علی علایی در حوزه آثار احساسی و غمگین و به سبک پاپ است.
منظور از شش دانگ صدا چیست؟
در آموزش مهارت های خوانندگی، افزایش محدوده و رنج صدا یکی از فاکتورهای مهم است که حتما باید به آن توجه شود. حتما شنیده اید که می گویند فلان خواننده شش دانگ صدا دارد. منظور از این اصطلاح این است که صدای او صدایی قدرتمند و خبره و بعضا دست نیافتنی است. گرچه این روزها با پیشرفت علم صداسازی هر هنرجویی می تواند با حرکت در مسیر صحیح، وسعت صدای خود را حتی به بیش از شش دانگ برساند، اما با این حال صدایی که بدون دستکاری و بدون استفاده از هیچ ابزاری شش دانگ باشد، بی تردید صدایی خاص است.
بد نیست بدانید که منظور هنری و علمی از شش دانگ معادل سه اکتاو است. شاید جالب باشد که بدانید که اندازه وسعت صدا فقط مخصوص افراد خاص نیست. حقیقت این است که همه افراد می توانند به پنج اکتاو صدا دست پیدا کنند. البته به شرط کشف تمام محدوده های صوتی متنوع.
بسیاری از موزیسین ها هنرجوهای خوانندگی را بر اساس وسعت صدایشان تقسیم بندی می کنند. این کار منجر می شود که حد و مرزی غیر واقعی ترسیم شود و حقیقتی بسیار عظیم در مورد امکانات نهفته صدا در هر فرد به طور اختصاصی نهفته و کشف نشده باقی بماند. این تقسیم بندی برای خانم ها و آقایان از قرار زیر است:
مردها به ترتیب : باس، باریتون، تنور
خانم ها به ترتیب : آلتو، متزو سوپرانو، سوپرانو
واقعیت این است که این تقسیم بندی ها کماکان در تئوری موسیقی و هارمونی وجود دارد، ولی در دنیای امروز تکنیک های صدا به طور کلی جایگاه خود را از دست داده است و حتی یک صدای شش دانگ نیز به عنوان یک محدوده صوتی دست نیافتنی دیده نمی شود.
نقش دستگاه های پیشرفته الکترونیک در تغییر صدای خوانندگان
امروزه با استفاده از دستگاه های پیشرفته الکترونیکی و دیجیتالی می توان از روش های مختلف و متنوع، برخی از اصوات خوانندگان را تغییر داد و وسعت صدای آنها را زیاد کرد تا جایی صدا را به صورت دو صدایی زیر و بم تغییر داد. حتی این امکان وجود دارد که با استفاده از همین دستگاه ها صداهای مختلف را به گونه های مختلف آرایش داد. بسیاری معتقدند که صدایی که با دستگاه های الکترونیکی و دیجیتالی صدا می شود، نمی تواند حق هنر خوانندگی را ادا کند. زیرا در این صورت صنعت ضبط و مونتاژ است که صدا را به صدایی دلنشین تبدیل کرده است. حتما آهنگ هایی را شنیده اید که خواننده آن بدون اینکه جایی برای نفس کشیدن داشته باشد، قطعات را به صورت پیاپی و پشت سر هم می خواند. بدیهی است که چنین اتفاقی فقط در صورتی رخ می دهد که آهنگ به صورت قطعه قطعه ضبط شده باشد و به صورت پشت سر هم پخش شود. متاسفانه استفاده بیجا و نامناسب از این دستگاه ها باعث شده است که آهنگ هایی تولید و منتشر شوند که بر مخاطب تاثیر دائمی نمی گذارند و مصرف یک باره دارند و خیلی زود هم فراموش می شوند.

- #
- عنوان آهنگ
- هنرمند
- قیمت
- بیشتر